Klassiker'n

Bilklassikere – et entusiastblad fra Bilmagasinet

Kontakt oss
Har du planer om kjøp av veterankjøretøy, har vi på disse sidene samlet en del informasjon som kan hjelpe deg et godt stykke på vei. Her finner du både nyttig informasjon samt diverse skjemaer du trenger.

Kjøp av veteranbil i Norge
Les mer om kjøp av veteranbil i Norge

Import av veteranbil fra utland
Les mer om import av veteranbil fra utlandet

Kontrakt Bil
Benytt deg ALLTID av kjøpekontrakt og fyll den skikkelig ut! NAF tilbyr en standard kontrakt som er enkel og grei å bruke. Følger det tilstandsrapport med bilen, henvis til denne i kontrakten. En god kontrakt kan spare deg for mye ergelser i etterkant.

Kontrakt MC
Samme som over - bare for MC

Salgsmelding
Både selger og kjøper har ansvar for at eierskiftemelding sendes biltilsynet. Dette må gjøres innen 3 dager etter at eierskiftet har funnet sted.

Heftelser
Sjekk alltid om det er heftelser på kjøretøyet,  og gjør dette både ved kjøp fra forhandlere og privatpersoner. Dette kan du gjøre hos Brønnøysundregistrene - bruk link eller ring 7500 7500. Finnes det heftelser på kjøretøyet, anbefaler vi at du som kjøper gjør opp dette direkte med den som eier heftelsen og ikke til selger av kjøretøyet. 

LMK - Forsikring
LMK`s tilbyr sine medlemer spesialforsikringer til veterankjøretøy - gjennom Tennant Forsikring. Du må være medlem i en av LMK-tilhørige klubber i ett år før du får tegne de billigste og beste forsikringene. Forsikringene tegnes gjennom klubben din. 

AMCAR - Forsikring
AMCAR tilbyr medlemmer svært gunstig forsikring på amerikanske biler som er 30 år og eldre. I tillegg finnes Entusiastbilforsikring for nyere biler av motorhistorisk interesse. Her er det ikke krav til at du har vært medlem i 1 år.
AMCAR Klassikerforsikring tegnes kun hos AMCAR på telefon 72 89 60 04.